Uudistimme verkkosivut ja rakensimme verkkokaupan, joka integroitiin toiminnanohjausjärjestelmään.

Pågå on mediatuotantojen, lavasteiden sekä tapahtumien ja messuosastojen rakenteiden suunnitteluun, toteutukseen ja kalustamiseen erikoistunut kotimainen pitkän linjan toimija. Kalusteiden vuokraus on keskiössä, mutta myös suunnittelu, rakentaminen ja räätälöityjen kalusteiden valmistus ovat yhä tärkeämmässä roolissa.

Näyttävät verkkosivut

Uudistuksessa nostettiin framille kaksi päätavoitetta. Tuoda Pågån osaaminen näkyviin sekä parantaa tuotekatalogia ja sitä kautta lisätä tarjouspyyntöjen määrää.

Aiemmat sivut olivat hyvin vanhahtavat ja niissä oli näyttävyys kaukana. Vuokrattavat kalusteet olivat kyllä jonkinlaisena katalogina, mutta Pågån osaaminen näyttävien osastojen yms. suunnittelijana ei tullut mitenkään esille. Tähän haluttiin selkeä parannus.

0
Erilaista vuokrattavaa kalustetta

Videolla ja isoilla kuvilla oikea fiilis

Yhteisissä workshopeissa mietittiin miten näyttävät referenssit saadaan esille ja miten muut palvelut tuodaan vuokrauksen rinnalle. Samalla tuli pohdittavaksi tuotekatalogin ulkoasu, jotta se olisi helppokäyttöinen ja selkeä, mutta kuitenkin sopisi muun sivuston näyttävämmän ulkoasun kanssa yhteen.

Kun palaset loksahtivat kohdalleen, ratkaisu tuntui selkeältä ja loogiselta. Palvelut esitimme omina osioinaan vaikka useimmiten vuokraus kuuluukin yhtenä osana kauppaa. Katalogille teimme vähän erilaisen ulkoasun sivunavigaatiolla ja linkki katalogiin tehtiin päänavigaatioon nappina.

Videoon suunnittelua ja tekemistä

Pågån toimintaan kuuluu paljon käsillä tekemistä ja sen tuominen esiin kävi helpoiten videolla. Laitoimme videon pyörimään isona hero-osioon sivun alkuun ja samalla saimme aimo annoksen näyttävyyttä.

Toteutukset kategorioihin

Referenssit ovat myynnin kannalta tärkeä väylä ja niin oli tässäkin tapauksessa. Toteutukset päätettiin laittaa myynnin näkökulmasta oleellisiin kategorioihin ja rakentaa jokaiseen kategoriaan puhuttelevat sisällöt ja kuvagalleriat.

Katalogi vai verkkokauppa

Toteutimme tuotekatalogin kuin verkkokaupan, mutta ilman maksuominaisuutta ja räätälöidysti ilman verkkokauppaan tarkoitettua lisäosaa. Näin saimme vapaammat kädet tuoda oikeat sisällöt juuri oikeisiin paikkoihin sekä tehtyä yksinkertaisen, mutta vuokraukseen räätälöidyn tarjouspyyntöprosessin. Tässä vaiheessa tuotteiden maksuominaisuus jätettiin pois, mutta otettiin huomioon tulevaisuuden varalle.

Verkkokauppa ja integraatio toiminnan­ohjaus­järjestelmään

Jonkin aikaa julkaisun jälkeen Pågå päätti panostaa verkkokauppaan ja automaatioon. Aiemmin tehty katalogi viritettiinkin toimestamme uutteen tarkoitukseen. Teimme integraatiot heidän toiminnanohjausjärjestelmään ja maksupalveluun. Verkkokaupan hinnat tulevat nyt integraation myötä järjestelmästä ja samalla tarkistetaan varastosaldot halutuille ajankohdille.

Valmis maksettu tilaus menee suoraan järjestelmään, jolloin monta työvaihetta jää pois. Verkkokauppa ohjaa myös suoraan tarjouspyyntötilaan, mikäli asiakas haluaa vaikeammin hinnoiteltavia palveluita vuokrauksen yhteydessä, kuten vaikkapa rakentamista. Myös tarjouspyynnöt siirtyvät automaattisesti järjestelmään.