Drupal kotisivut yrityksen työkaluna
Drupalilla tehdään paljon myös yksinkertaisia sivustoja, mutta me koemme sen olevan enemmänkin sovelluskehitysalusta.
Kun on tarve laajoihin ja haastaviin verkkototeutuksiin, johon WordPress ei välttämättä niin näppärästi enää taivu, suosittelemme Drupalia. Mitään selkeää rajanvetoa näiden välille ei kuitenkaan voida vetää. Kaikki lähtee liikkeelle asiakkaan tarpeista sekä nyt että tulevaisuudessa.
Mielestämme Drupal on ensisijaisesti työkalu yrityksille. Se on omiaan jatkuvasti kehittämistä ja laajentamista vaativissa sivustoissa. Se sopii erinomaisesti mm. verkkokauppojen rakentamiseen, tilausjärjestelmätyökaluksi ja intranet- ja extranet -ratkaisuihin. Lisäksi erilaisiin integraatioihin Drupal-järjestelmä tarjoaa markkinoiden monipuolisimmat rajapinnat. Järjestelmä tarjoaa myös laajat mahdollisuudet näkymien räätälöintiin ja datan hallinnointiin.
Yleistä Drupalista
Drupal on avoimen lähdekoodin sisällönhallintajärjestelmä (CMS) ja sovelluskehitysalusta. Uusin versio, Drupal 8, julkaistiin 2015 loppuvuonna, mutta Drupal 7-versio on myös hyvin yleisesti yhä käytössä.
Drupalilla on maailmalla laaja kehitysyhteisö ja sen koodi on laadukasta. Drupal-järjestelmän keskiössä ovat moduulit, joita yhdistelemällä saadaan rakennettua haluttuja kokonaisuuksia. Moduuleita on tuhansia. Modulaarisuuden etu on, että sivustolle voidaan rakentaa juuri halutut ominaisuudet ja toiminnot ilman mitään ylimääräistä.
Järjestelmänä Drupalia pidetään erittäin hyvänä, siihen luottavat useat kotimaiset ja ulkomaiset yritykset sekä organisaatiot kuten YLE, Sanoma, Itella, Helsingin Yliopisto ja Jenkeissä Valkoinen Talo. Drupalin taitajia löytyy Suomesta runsaasti pienistä toimijoista isoihin ohjelmistotaloihin.
DRUPALIN ETUJA:
- Lisenssimaksuttomuus
- Avoin lähdekoodi
- Skaalautuvuus / modulaarisuus
- Kehittyvät ominaisuudet
- Hakukonenäkyvyys
- Tietoturva
(lähde: Wikipedia).
Lisäämme listaan vielä:
- Ei sitoutumista yhteen toimijaan.
Suosittelemme lukemaan myös blogikirjoituksemme WordPress kotisivut.