Tarinamme

2005

Mekanismi syntyy

Toiminimen Graafinen suunnittelupalvelu Mekanismi tarkoitus oli tutkia tuon ajan mobiililiiketoimintamahdollisuuksia  ja siinä ohessa tuottaa pienille yritykselle graafisia suunnittelupalveluja kuten logot, käyntikortit, esitteet ja muut mainokset. Digi oli vuonna 2005 vielä lähinnä bannereita ja Facebookissakin vasta noin miljoona opiskelijakäyttäjää.

2006

Osakeyhtiöksi

Toiminta yhtiöitettiin ja se siirtyy Helsingin Kauppakorkeakoulun New Business Center -yrityshautomon siipien suojaan. Liikeideana oli tuottaa lapsille opettavainen, mobiililaitteilla toimiva animaatiosarja.

Samalla tuloja saatiin tarjoamalla mainostoimistopalveluja. Tuolloin myös huomattiin, että meillä oli kyvykkyyttä tehdä kevyitä kotisivuja Flashillä.

2007

Koodausta isolla K:lla

Kun iPhone julkaistiin 2007, eikä siinä enää ollut tukea Flashille, oli luonnollista siirtyä laajemmin tuettuun Html -teknologiaan.

2009

Ensimmäinen CMS

Asiakkaiden tarpeet kasvoi ja sivustojen sisältöjä haluttiin alkaa päivittämään itse. Koska muutoksessa haluttiin pysyä mukana, kokeiltiin erilaisia sisällönhallintajärjestelmiä (CMS). Ensin valinta oli Joomla! ja sitten mm. Concrete5, SimpleCMS.

2011

WordPress

Nyt maailman käytetyin CMS oli viimein kehittynyt sellaiseen pisteeseen, että sillä voitiin toteuttaa verkkosivustoja. Ensimmäinen WordPressillä tehty nettisivu  julkaistiin.

 

2013

Ensimmäinen ohjelmistoprojekti

Ensimmäinen tilausjärjestelmä toimitetaan asiakkaalle, jonka käyttöönotto osaltaan auttaa boostaamaan seuraavina vuosina yrityksen kovaa kasvua.

2015

10 vuotta

Samana vuonna kun juhlittiin synttäreitä, tehtiin päätös jatkaa sivujen kehittämistä ilman valmiita teemoja tai pohjia, koska kyvykkyys siihen oli olemassa. Mekanismin oma WordPress core alkoi ottaa ensi askeliaan.

Asiakkaille toteutettavat järjestelmä alkoivat olla luokkaa ”bisneskriittinen”.

2017

Tehdään kuin itselle

Aina on pidetty kiinni asiakaspalvelun ja tekemisen laadusta. Nyt ne kuitenkin kirkastettiin ja kirjattiin yrityksen arvoihin.

Kun tehdään aina parhaamme ja pikkuisen enemmän kuin luvataan, rakennetaan pitkäaikaisia asiakassuhteita.

 

2021

Koodia 15 vuotta

Koronan keskellä vietettiin synttäreitä. Yksi vahvimmista toimintavuosistamme, jolloin tuotettiin paljon järjestelmäprojekteja. Kotisivuprojekteja 15 vuoden jälkeen on takana satoja.

2022

Mekanismi tänään

Ainutlaatuinen digitoimisto, joka antaa sinulle usein enemmän kuin osasit kuvitellakaan.

Hyppää mukaan, kasvetaan yhdessä.