Case: Sähkö­security

Sähkösecurity on turvallisuusalan palvelutoimittaja, jonka palveluihin kuuluvat hälytys-, kameravalvonta-, kulunvalvonta- ja ovipuhelinjärjestelmät.

Lähtökohta

Työmääräysten vastaanottaminen, hallinta ja välittäminen asentajille oli erittäin työlästä. Manuaalista kirjoittelua oli paljon tilauksen eri vaiheissa ja aikaa kului aivan liikaa rutiininomaisiin paperitöihin. Asentajien työajan ja tuotteiden kirjaaminen työmääräyksiin tehtiin manuaalisesti ja usein toimistolla päivän päätteeksi. Myös laskuttaminen käsinkirjoitettujen työmääräysten pohjalta oli hidasta puuttuvien tietojen ja kirjoitusvirheiden takia.

Ratkaisu

 

Prosessin digitalisointi

Kehitimme järjestelmän, mihin kaikki työmääräykset ja työvaiheet kirjataan. Työtilauksia luetaan automaattisesti mm. sähköpostista, jolloin työmääräyksiä ei tarvitse itse kirjoittaa järjestelmään. Asiakkaat voivat myös itse luoda tilauksia suoraan tilausjärjestelmään.

Työnjohdon aloitusnäkymästä näkee nopeasti eri työtilausten tilat, työtunnit, kuukausitilastot, laskuttamattomat työt ja kohteet kartalla.

 

Mobiiliappi asentajille

Asentajien ei tarvitse enää aloittaa ja lopettaa työpäiväänsä toimistolla papereita kirjoitellen, sillä he voivat katsoa omat työmääräyksensä ja tehdä työkirjaukset puhelimellaan. Asentajat voivat myös itse valita työkeikkoja järjestelmästä, mikäli ne esimerkiksi sopivat hyvin päivän reitille. Lisäksi kohteet näkyvät sovelluksessa kartalla, mikä on vähentänyt turhaa edestakaisin ajoa merkittävästi.

Helppoja toimintoja

Asentaja saa soitettua kohteen yhteyshenkilölle helposti, koska mobiiliapissa on työmääräyksissä kätevät Soita- painikkeet. Myös asennetut laitteet ja tarvikkeet tuntien tapaan kirjataan kätevästi puhelimen kautta suoraan kohteessa. Laite- ja tarvikeluettelot on syötetty järjestelmään, joten asentaja voi helposti valita tuotteet hintoineen valikosta. Työmääräys on helppo merkata valmiiksi tai laittaa jatkoa varten muistiinpanoja.

Laskutus hoituu nyt vaikka päivittäin. Järjestelmä on integroitu laskutusohjelmistoon, joten manuaalista kirjoittelua on todella vähän.

 

“Voimme keskittyä olennaiseen”

Vanhat järjestelmät olivat kalliita ja tilauksen eri vaiheissa aikaa kului aivan liikaa paperitöihin.
Mekanismin suunnittelijat ymmärsivät tämän kokonaisuuden heti ensimmäisessä tapaamisessa ja toteutti järjestelmän vahvalla ammattitaidolla. He osoittivat myös virkistävää ammattiylpeyttä siinä miten vaikeatkin ongelmat saatiin ratkaistua ja aikatauluissa pysyttyä.

Tiivis yhteistyö on tuonut digitalisoinnin hyödyt käytäntöömme ja nyt voimme keskittyä omassa työssämme olennaiseen.

toimitusjohtaja Kim Jernmark
Sähkösecurity

 

Kiinnostuitko?

Jätä meille soittopyyntö!
Jätä soittopyyntö
SendingLue myös muut caset