Case: Netlux

Tilaus­järjestelmä kuljetus­liikkeelle

Suomen joustavin ja luotettavin kuljetusyhtiö, Pääkaupunkiseudulta käsin toimiva Netlux kuljettaa satoja pienpakettilähetyksiä, lavatavaraa ja rullakoita joka päivä Suomeen, Baltiaan ja muualle maailmalle.

Lähtötilanne

Tilaukset vastaanotettiin aiemmin puhelimitse ja sähköpostilla, jonka jälkeen ne jaettiin kuljettajille erinäisin tavoin. Tämä johti sekaannuksiin ja toi turhaa stressiä sekä työnjohdolle että työntekijöille. Tilauksien hallinnointi oli kaikin puolin hankalaa. Tämän lisäksi laskuttaminen oli todella työlästä, kun tiedot kuljetuksista piti koostaa manuaalisesti useista eri lähteistä. Myös kuljettajien aikaa kului paljon hukkaan raportteja kirjoitellessa.

Ratkaisu

 

Kattava tilaus­järjestelmä

Rakensimme tilausjärjestelmän, mihin asiakkaat tekevät kuljetustilauksensa. Järjestelmään luotiin mm. osoiterekisterit ja asiakaskohtaiset tuotteet, jolloin tilaaminen helpottui huomattavasti. Asiakas sai käyttöönsä myös tilaushistorian.

Ajojärjestelijän työ muuttui kertaheitolla, kun kaikki tilaukset saatiin samaan listaan ja niiden statuksen näkee nyt yhdellä silmäyksellä. Tilaukset saatiin siirrettyä kuljettajille parilla klikkauksella. Myös rahtikirjat kokivat muutoksen. Niitä ei enää tarvinnut täyttää käsin, vaan ne tulostetaan suoraan järjestelmästä. Laskutettavat tilaukset ilmestyivät automaattisesti kuljetuksen kuittauksen jälkeen laskutusnäkymään, missä niitä on helppo suodattaa ja käsitellä tarpeen mukaan.

Ratkaisuna saatiin järjestelmä, minkä ansiosta kuljetustilausten hallinta on helppoa ja kuljettajien työ yksinkertaistui. Monet manuaalisesti tehtävät asiat jäivät historiaan ja työaikaa säästyy kaikilta vuositasolla huikea määrä.

 

Jatkuvaa kehitystä ja kasvua

Järjestelmää kehitetään jatkuvasti. Kehitystarpeita tunnistetaan sekä oman käytön myötä että asiakkaiden toiveista.

Yrityksen kasvun ja suosion myötä myös erilaiset integraatiot yhteistyökumppanien järjestelmiin ovat tulleet tarpeellisiksi. Lisäksi yrityksen käyttämä laskutusohjelmisto on integroitu tilausjärjestelmään, jolloin laskut luodaan automaattisesti asiakkaille liitteineen. Laskutuksen automatisointi mahdollistaa laskutuksen nopeilla sykleillä, tarvittaessa vaikka reaaliajassa, jolloin kassavirran ja tuottavuuden seuraaminen on tarkempaa.

 

 

Tieto liikkuu moneen suuntaan

Netluxilla on useita verkkokauppa-asiakkaita, joiden tilausmääriä helpottamaan on räätälöity integraatioita verkkokauppojen ja Netluxin tilausjärjestelmän välille. Rajapinta on rakennuttu mm. verkkokauppatoimittaja Vilkkaan tarjoaman verkkokaupparatkaisun välille.

Nyt verkkokaupasta voi siis valita Netlux-kuljetuksen ostoksilleen ja Netluxin tilausjärjestelmään tulee automaattisesti kuljetustilaus. Tämä poistaa Netluxin palvelua käyttävältä verkkokauppiaalta yhden työvaiheen kokonaan.

Työkalu taskussa

Kuljettajat seuraavat heille merkattuja ajoja kännykästä. Karttanäkymä auttaa löytämään perille ja tavaran vastaanottajalle saa soitettua helposti napin painalluksella. Myös asiakkaan kuittaus tapahtuu paperin sijaan kännykän näyttöön allekirjoittamalla.

Joskus on tarpeen dokumentoida kameralla kuljetuksen tapahtumia tai muita poikkeamia. Kuvat tallentuvat tilauksien yhteyteen mahdollista myöhempää tarvetta varten.

 

Kiinnostuitko?

Jätä meille soittopyyntö!
Jätä soittopyyntö
SendingLue myös muut caset